Kämpar för att få kontaktperson

Nu blir jag arg. Då menar jag riktigt arg på hur myndigheter behandlar personer som har funktionsnedsättningar och som är redan beviljade LSS och kontaktperson. Hennes liv är oförändrat och jag tror inte hennes kontaktperson försvinner vint förvåg. Även om kontaktpersonen inte är eller har just den insatsen. Men rätt ska vara rätt. Jag blir ledsen över att de bara ser paragrafer och inte människan bakom detta. Dock är det bara så sorgligt att man måste gå till rätten om detta. I grund och botten så tror jag att det handlar om pengar. Pengar som mycket väl kommunen har, men inte vill betala ut. Dock så tycker jag det är tråkigt att hänvisa att personen har sitt boende och annat runt omkring. Det ska givetvis gå genom att man har LSS och det ska vara en form av praxis. Inte enligt vad handläggarna själv anser. Jag tycker dock att man ska pröva efter alla konstens regler. Dock så tycker jag också att man ska se mellan fingrarna. Det handlar inte om just detta heller. Det handlar om individer och många klarar inte av ovissheten. Jag tycker kommunen i fråga borde tänka om åter igen. Sedan så tycker jag att inte kommunerna bör ta dessa beslut, då det blir orättvist från kommun till kommun.

Dock anser jag att det är självklart att denna tjej ska få rätt till just kontaktperson enligt LSS. Lagen om stöd för vissa funktionshindrade.

Jag känner många som har denna och den är mycket bra för dem som gärna vill komma ut och träffa folk. Många mår inte bra annars och stannar bara hemma eller inte har en bra fritid.

Läs artikeln och kolla på klippen från SVT Västnytt. Bedöm och begrunda själv. En sak är säker. Det är så fel av kommunen att göra på detta vis som dom gör för denna tjej. fy fan!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/kampar-for-att-fa-behalla-sin-kontaktperson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php