Bra artikel med Erica Johansson om doping

För ett tag sedan skrev jag på mitt privata Facebook-konto att jag ville förbjuda alla att återkomma till sin idrott i elitnivå och tävla i EM och VM och OS efter att tagit droger och sedan blivit påkomna i och med att de tagit olovliga preparat.

Jag står faktiskt fast vid min åsikt, men samtidigt så har jag fått lite grand på näsan om min åsikt också, men nu börjar min åsikt samtidigt få mer bensin på den falna glöden. Nu kommenterar Erica Johansson (Sveriges bästa längdhopperska) och jag kan förstå henne fullständigt. Läs artikeln så förstår ni vad jag menar (länken finns i slutet av detta inlägg).

Jag har under hela min skoltid och under hela min vuxna tid levt med att man inte ska ta olika droger eller doping eller andra skadliga ting som gör en prestationshöjande. Dock så sker detta i idrotten. Vi säger alltid i exempel i och under OS-sammanhang att det ska vara en ren idrott och att man ska tävla under lika villkor och så vidare. Jag håller med, men alla människor är inte lika. Samtidigt som alla har möjlighet till att bli bäst i världen, så kommer det alltid finnas personer i världen som blir sist.

Vi lever i en orättvis värld och vi lever också i en värld av saker som blir förvrängda. Alltså allt är inte  vad det ser ut att vara.

När jag tänker på artikeln om Erica Johansson, så funderar jag än mer varför vi tillåter idrottare komma tillbaka efter att tagit dessa otillåtna preparat? Det enda som jag kan komma på är att rehabilitera sig och sluta med dessa saker och kanske komma tillbaka. Men jag tycker när man har slutat med denna substans, så är kroppen ändå förstörd av att musklerna är antingen aning för stora eller också att man lever kvar i den ”pigghet” som man får av droger och dopingen. Visst det går ur kroppen efter en viss tid osv. Men bara för det så KAN man fortsätta att ta dessa otillåtna substanser. Det visar redan på Ludmilla Engqvist efter att hon kom tillbaka efter cancerbeskedet. Det finns väldigt mycket inom cykel och Tour de France. Jag kan bara rabbla upp idrotter som svärtar ner den rena idrotten. Med tanke på alla lovord om just ren idrott och att man ska tävla för lika villkor osv, så tycker jag det skulle vara nollvision för detta. Alltså förbjuda att tävla för huvudtaget på elitnivå när man påtappas av att man tagit doping.

Sedan kan jag tycka att det är helt sjukt dåligt att Bäckström (Ishockeyspelare) tar en allergimedicin/astmamedicin för att han har besvär av pollen med mera i Sotji. Då var det en otillåten substans som fanns där enligt IOK. Men han får använda denna i NHL. Det är så jävla orättvist att man blir galen. Han till och med frågade om han kunde ta den då och fick godkännande osv.

Jag ryter till all media och all idrott att vi måste ha en förändring i detta. Gränsvärdena? Vad är normalt osv.

Men jag tycker Erica Johansson är sund av denna artikel och jag håller med henne i mycket. Även om denna artikel som skrevs i Expressen.

http://www.expressen.se/sport/friidrott/ilskan-glada-idioter-som-lekar-hjaltar/

http://www.ericajohansson.se/blogg-2/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php