Kanonbra hyllning av Monica Z

Håller inte med om Monica Z:as hyllning var manplacerad. Den var klockren. Tyckte den var ett av de bästa någonsin. Dock så tycker jag inte om den hyllade (dock även hatade) Filippa Barks bidrag under delfinalerna av årets ”Mello”. Men de 2 delfinalerna före ”Andra chansen” är de 2 bästa hitills.

Dock så tycker jag att det inte var speciellt dåligt program. Sången som Sanna och Robin gjorde om deltagarna i Andra chansen var helt underbar.

Nja hacka på Christer Björkman blir han snart som att gå till boxningens träningshall och slå på en slagsäck. Visst det finns mycket att ändra på. Jag tycker också att mycket behöver ändras, men då är det väl oftast teamet bakom Team Björkman ändras än just att rata Björkman och byta ut honom. Varje år är det samma snack och varje år försöker SVT med Christer Björkman lösa detta och ändå är ingen nöjd.

Kritiserar och gnäller. Visst det har blivit en show och ett Jippo än en musik-schlagerfestival/Melodifestival. Borde snart döpa om till Show-festen istället eller nått. (Nu var jag negativ).

Men man försöker hela tiden göra nått och ändå blir det gnäll och tandagnislan bara för att.

Visst de två första delfinalerna (1 och 2) inte var det bästa. När deltävling 3 och 4 gick, så var det 100 gånger bättre. Jag är djupt tacksam över att jag prickade in deltävling 1 och 4 5 av 7 rätt vadera och 3 rätt  av deltävlingarna 2 och 3. Jag har delvis kunskap i musik och jag kan väl snart kalla mig ”Bert” eller ”Skara-Bert”, då jag kan lite om vad som kan gå hem i stugorna.

Dock så tycker jag inte att kritiken är befogad, då SVT försöker hylla Eurovision song contests 60 år på tronen. Både hyllningar och skandaler har det varit genom åren. Jag tycker att det har förvandlats till en show och inte att man ska se på låten. Trodde först att man skulle komma ihåg ens bidrag och att det ska vara lätt att sjunga med och komma ihåg låten efter typ 1 lyssning.

Jag har mer eller mindre följt Melodifestivalen sedan jag var barn. Började på allvar lyssna mer och mer senare i livet. Jag tycker att det väsnas väldigt i musiken, så man inte hör själva vokalistens röst.

Jag har lyssnat på musik sedan jag kan minnas och då är det allt från melodifestivalen till hårdrock till pop och klassisk musik. Även om min musik är mer eller mindre påminner den musik eller inte påminner den musik som är på Melodifestivalen, så lyssnar jag på nästan allt.

Åter till artikeln som detta inlägg handlar om, så anser jag att vissa saker bör ändras på. Tycker man ska gå tillbaka till att inte ha techno/dunkadunka eller för mycket 2000-tals style. Mer renlighet i soundet. Mer röst än musik osv.

 http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/markuslarsson/article20432015.ab

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php