Historien om en resväska

Jag fick order och begäran om att köpa en väska för att ha Attention-material när vi är ute och visar oss för olika evenemang, arrangemang (föreläsningar m.m.).

Under ett halvår har vi nästan haft den på dagordningen i styrelsen, men jag har inte haft tid och ork att ta tag i sådant som jag anser kan vänta. Men man måste ta tag i saker och ting och nu kände jag mig både pigg och mår bra och jag ville göra en god gärning för föreningen och ta tag i detta ”lilla” projekt. Projekt var det verkligen och det bokstavligen.

Jag åkte i tron att ett visst varuhus som heter Fynda i Falkenberg värkligen är att man fyndar och med bra priser. Hittade två resväskor av typen kabinväskor. Varv av den ena kostade 699:- och den andra som kostar 599:-.

Jag pratade med vice ordförande i vår förening och jag anser att jag hade en budget på ca 400:-. Men väska behövde vi. Vi kom överens om att jag skulle köpa den och sagt och gjort, så gick jag till kassan och betalade den. Sedan lämnade jag både väskan till lokalen och kvittot till vår kassör. Allt var frid och fröjd, men budgeten gnagde ändå i bakhuvudet när jag gick til Coop forum i Falkenberg. Jag snackade med en kompis och dess flickvän om lite saker om priser m.m. Sedan när jag hade varit på ”andra sidan” affären, så såg jag en röd precis exakt samma färg, märke och storlek. Gick fram och använde min handscanner – 399:-. Jag trodde jag såg fel. VA!? Ilskan slog ner som en bomb. Jag ringde till vår vice ordförande igen, jag ringde min farmor och jag skickade mail om historien. Jag kunde inte släppa det, då det är ungefär en tredjedel av priset. Eller skillnad på 200:-.

Alltså, jag anser att det är inte pengarna i detta fallet, även om det har en del av historien, utan det är principsak. Dagen efter, så drog jag mig för att gå till Fynda och lämna tillbaka, då jag fått beröm av att  jag gjort ett superjobb. Men jag kunde inte släppa principsaken av att följa budget, samt att prisskillnaden var så ofantligt stor. Även om någon myntade utrycket att 2 kr dyrare mjölk under 1 år kostar ca 700:- mer om året, men för mig handlar det mer än bara pengar och om att man handskas med ANDRAS pengar. Om jag hade märkt det själv, då med min halvdåliga inkomst, då hade jag flygit i luften. Samtidigt flyger jag än mer av ilska, då det är andras pengar. Jag kan inte se i ögonen och de frågar, ”varför har du köpt en exakt lika dan väska för 200:- dyrare? Det kostade bara 399:- på Coop forum. Jag hade skämts och jag hade inte kunnat se den medlemmen i ögonen. Det är därför jag tycker vi måste tänka ekonomiskt och principfast att vi kan inte slösa på andras bekostnad. Även om man är girig och har lite annat tänk. Jag menar det är mycket mer än 2 kr dyrare mjölk som spökar. Visst väskan är förhoppningsvis ett engångsköp och kanske aldrig behövs köpa en ny. Men eftersom det är principsak med medlemmars pengar och en förening dessutom.

Men som sagt, jag åkte tillbaka till Fynda och lämnade tillbaka väskan och frågade om jag kunde få 200:- för mellanskillnaden, då jag påpekade att Fynda sägs vara ett lågprisvaruhus. Men då hänvisade de att de kunde gå i konkurs. Frågan är om Fynda har fått uselt avtal med leverantören eller om Coop har bättre avtal? Frågan kan man diskutera. Men som sagt jag fick pengarna tillbaka och cyklade raka vägen (så rak en väg nu kan vara) till min bostad och där efter till Coop. Gick upp och köpte väskan och föreningen tjänade 200 kr på 2 timmars arbete.

Vad jag menar även om Vice ordförande säger att det är nog, så anser jag ändå princip att 200 kr kan vi göra annat roligt för våra medlemmar i vår förening.

Jag kände att det inte är eller var rätt att strunta i det. Då jag har svårt att släppa saker och ting. Framförallt när man har annans pengar och jobbar på. Jag anser ändå att man ska försöka ha koll på priser då och då.

Och ja, nu kan jag släppa det med väskan, dock blir jag frustrerad över hur det egentligen kan hända på detta viset, då man ska kolla före man köper en pryl. Ja om jag hade en större ekonomi eller i vårt fall föreningen var rik, så hade det inte spelat någon roll. Men både föreningen och jag själv är inte så värst rika och jag menar dock på att jag är principfast när det gäller vissa saker. Historien blev en del på mail, samt på Facebook också, men det var en diskussion som jag anser var helt korkat idag. Men eftersom jag är som jag är och ser fakta i det mesta, så måste man göra rätt för sig. Jag är riktigt arg över att det kan skilja nästan 1/3 av ett pris av 2 butiker som säljer samma vara. Jag har nu funderat att tänka mer på att köpa på rätt ställen och se priset och sedan företag som säljer, samt dra öronen åt mig om det är för bra för att vara sant. Ja jag vet att detta är helt löjligt om att bråka om 200:- Men om någon säger en budget på en viss summa och man överstiger den och det rejält. Då blir jag arg. Det finns ju tjänstermän och politiker som man har sett andra historier om när det gäller att gå över budget och då handlar det inte om 200 kr, utan både miljoner och miljarder.

Det är precis det jag menar med principsak.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php