Tänk efter före om allergier

Detta har hänt tidigare för mig och detta beror på att jag har problem med allergier och framförallt parfymer som många allergiker har mycket problem med i många fall.

Men med mig har det inträffat på ICA och på Coop forum i Falkenberg. Jag skulle handla och den framförvarande hade så mycket parfym på sig att jag knappt kunde prata. Jag blev nästan bokstavligt talat blå i ansiktet och när jag skulle prata så kände jag att jag knappt fick fram några ord. Det var väldigt ansträngande att prata. Jag uppmanar er alla som älskar parfymer och parfymerar sig att ta med rejäl måtta. Visst parfym kan för min del vara helt okej, så länge man inte överdriver och då menar jag att man inte ska överdriva fullständigt. Det är helt sjukt över hur man överdriver med parfym i vårt samhälle.

Eller jag kan berätta ett exempel som är helt sjukt att placera en parfym-affär precis bredvid ett apotek i en Galleria där både Apoteket och den parfym-affären låg vägg i vägg. Hur tänkte man där? Idag har parfym-affären flyttats från en galleria till en annan. Gamla Kronan i Falkenberg vad jag förstår.

Jag menar inte att det ska vara förbjudet att ha parfym, utan jag syftar på att det ibland är vissa butiker totalt felplacerade förhållandet till hur allergiker förhåller sig till platsen. Stat och kommun snackar vi om att vi ska ha tillgänglighet och att alla ska få rätt till olika saker, men varför hindras många av att besöka en plats när man har exempel ett funktionshinder?

Jag har tänkt om och jag har funderat mycket kring hur allergiker har det idag. Samt hur alla vi som har nån form av funktionsnedsättning inte har rätt till all tillgänglighet, även om det står i lagen om att vi har det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php