WordPress är ett underligt verktyg

Jag har bloggat sedan 2008 med WordPress-verktyget och har stött på vissa problem då och då. Men det där med databaser och WordPress och installationer och WordPress hänger jag inte med alls i. Exempel verktyget länkar som ska finnas med vad jag vet, gör inte det vid en installation (ren installation), utan man fick ”hacka” in i koden för att det för huvudtaget ska fungera och lägga till några kod-strängar. Det som inte besökaren har en aning om alltså. Alltså den kod som gör att du kan se länkar, bilder och andra funktioner som är dolda för besökaren.

Jag har aldrig stött på detta problem med att två CMS-verktyg. Där man skapar hemsidor och bloggar. Alla fungerar ungefär likvärdigt. Vissa är bara dra och släppa och sedan skriva in lite information. WordPress använder du en form av ”redigerare” för att lägga ut poster som sedan blir som blogginlägg och så vidare.

Jag har aldrig varit med om en sådant krångel med att man gör på detta enkla vis, men som sagt jag är glad över att jag löste kanske 1 problem av många idag på en WordPress-installation. Ja ja… Det är mycket som strular när man jobbar i olika miljöer som man inte är van vid. Dock så är det inte denna blogg eller min andra cezone-sida som jag snackar om. Utan något helt annat. Jag är tacksam över att man får hjälp av olika slag, bland annat över nätet. Jag gnuggar skallen gul och blå om varför vissa funktioner är avstängda när man delar på samma mappar och filer och till och med samma webbhotell.

Ja ja.. Det löser sig nog. En fil där och en mapp här och en liten gnutta databas löser nog det mesta – Tror jag!

Tekniken är helt underbar – Om den fungerar.

Eller som någon sa: Så tokigt det kan bli!

Förlåt med att jag inte nämner webhotell eller vad det är för problem i stort, jag bara beskriver hur det kan vara.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php