2-1 till Göteborg – Stockholm

Jag kanske kan ge någon känga till Göteborgs spårvagnstrafik vs biltrafik, men jag tänker inte ge den kängan idag, jag tänker skriva en hel del om en artikel som jag läst på GT/Kvällsposten/Expressen idag på deras kultur-sida. Som Björn Werner skriver. Jag blir riktigt arg och upprörd över hur han kan klanka ner på Göteborg på det viset. Visst att vissa saker, så som Way out west kanske blev en skandal förra året eller vad det nu var, men det kom i alla fall tusentals personer dit. Själv var jag inte där, men jag av det jag såg i medierna (TV4 bland annat), så vet jag att festivalerna håller på att växa ändå. Vi kan ta det ”goa” Göteborgskalaset eller Liseberg som alla gillar eller många i alla fall. De har bra teaterkultur och även om många kanske inte vet, så har vi många bra artister och skådespelare med mera som bor och verkar där och att många som kommer och hälsar på i Göteborg också känner den stämningen av att man är välkommen till Göteborg. Jag tycker att Björn Werner bör tänka om. Vad Eurovision Song Contest ska vara eller icke vara är en bra fråga. Jag hade önskat att vi hade tänkt om flera gånger innan vi bestämmer VAR vi ska lägga ett så bra evenemang som ESC.

Jag är helt övertygad om att Göteborg är en bra plats och även Stockholm och andra städer. Så länge det finns en bra arena. Arenan får inte vara för liten eller också inte ligga så dåligt till att man inte fungera logistiskt.

Jag hoppas att SVT med sammarbetspartners kan komma på ett bra ställe oavsett vilken stad, även om jag hejar en hel del på Göteborg ska få det.

BJÖRN WERNER: Låt stockholmarna få Eurovision Song Contest, Göteborg har ändå ingen gästfrihet att erbjuda.

Posted by Expressen on den 15 juni 2015

 

http://www.expressen.se/gt/kultur/goteborgs-gastfrihet-ar-en-seglivad-myt/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php