Varbergs kommun och dess skolor måste tänka om!

Handlar det om okunskap eller vad?
Föräldern anmäler kommunen/skolan till skolinspektionen, som i sin tur ger vite till kommunen om kommunen inte gör nått. Som i sin tur anmäler föräldern om vite om inte eleven kommer till skolan. Samt en orosanmälan hos socialen.

Just nu så ser jag på detta på ett sätt att det känns som en diktatur-fasoner i Varbergs kommun. De gör eller vill inte hjälpa enskilda elever på grund av pengar eller annat själ. Samt att mamman gör ALLT för sitt barn. Den där så kallade skolplikten gör att det blir svårt att ha en form av valfrihet i skolans värld. Har själv erfarenhet av detta. Framförallt i Gymnasiesärskolan i Varberg. Ville själv jobba mer med dator-arbete och annat som jag ville utvecklas, men ingen på skolan tog mina intressen på allvar. Det började redan på Tullbroskolan, men mitt intresse ökade mer och mer.

Jag är glad att mamman i både radio och i HN står på sig för sina rättigheter. Men kommunen i sin tur skyller på skyldigheter som mamman måste göra. Frågan är då att det tycks vara moment 22.

Jag är glad att jag nu i vuxen ålder börjar sakta men säkert komma vidare med mitt nuvarande kunnande och dåvarande erfarenheter kring datorer och annat. Men det har tagit en lång tid efter skolans värld. Om jag hade fått en utbildning som jag velat ha i grundenl, så hade jag kanke haft arbete som jag själv hade gillat att göra. Men så är det och så pågår det hela Sverige. Vi måste se individen och inte bara diagnosen. Även om den också spelar till en stor del i att få en bra skolgång. Vi måste också försöka få till vissa personer en individuell skolgång för de som vill utbilda sig med exempel en lärare m.m. Jag anser att det finns mycket i skolan och dess kommuners värld att ändra på. Vi lever i 2000-talets datoriserade värld och vi kan använda Skype, epost, sociala medier. Vissa kan använda SMS och MMS m.m.

Jag som nu utbildar mig för att ta körkort ser fördelarna med att använda sin egen dator i utbildningen. Att söka fakta (även om mycket redan finns på teorifrågorna och i böckerna man får från trafikskolan). Jag har idag förstått mera av mig själv och att andra kan utvecklas till det bättre oavsett vilken funktionsnedsättning man har.

Reaktionerna baseras på reaktionerna från länkarna nedan:

 

Sveriges radio Halland:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6182496&utm_source=dlvr.it&utm_medium

Hallands nyheter:

http://hn.se/nyheter/varberg/1.4038373–hemmasittares-mamma-hotas-med-boter

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php