Roxette-konsert och tankar kring Per Gessle och Marie Fredrikssons musik

Mina favoritlåtar konserten i Halmstad när jag var där, är bland annat ”Dangerous”, ”How do you do!” och ”The Look” och ”Listen to your heart”. Samt en av Maries egna låtar och det är ”Watercolours on the rain/Paint”. Som var med i Tourism. Jag tyckte dock att Marie började trevande, men hon kom igång ganska kvickt ändå. Fick reda senare att hon leddes av scenen. Jag förstår att hon inte mår så bra i och med hennes sjukdomsbild. Jag tror att Roxette 30 years (30 år) tour är den sista med Marie och Roxette. Men man kan ju alltid hoppas på att det blir en konsert till. Eller var tror ni?

Sedan Look sharp-plattan så har jag lyssnat på Roxette och köpt första och nästan sista plattan. Dock har jag missat ett par plattor kanske och väldigt många singlar med mera. Men samtidigt gillar jag Gessles musik och mycket är väldigt melodiöst. Många slingor och trallvänligt, även om man inte är bra på engelska, så hänger man ändå med på låtarna. När man sedan översätter dem, så kan det till och med kanske få en käftsmäll eller en knytnäve i mellanjärnet eller liknande.

Jag började som sagt lyssna på Per säkert när jag var barn, men visste mer om honom när jag fick reda på ”Sommartider” och köpte första CD:n som hette Puls. Sedan köpte jag samlingsboxen med Gyllene Tider och där efter så köpte jag nästan all musik jag kunde komma åt till en början. Jag är helt överlycklig tack vare att någon i min närhet sa att Roxette även var med Per Gessle och där efter har jag följt hans karriär så långt det nu har varit.

Har även försökt följa Marie Fredrikssons karriär, men har inte gillat hennes svenska låtar så där jättemycket, det vände dock när hon släppte plattan ”Äntligen!” med nya låtar, samt hits från förr. Sedan upptäckte jag en platta som hon släppte och det var nog hennes andra platta som heter ”Het Vind” och där hade hon på CD-versionen Per Gessles Rickie Lee (Outtake), alltså som Marie var med och sjöng in med Per på Pers platta ”Scener”. Men som hon gör mycket bättre med distad gitarr och mer ”rockigare”.

Roxette kommer alltid att leva i mitt hjärta även om jag som jag alltid sagt är en ganska ”tyst” hejare på Gessle musiken. Bloggar hellre än att stå allt för långt fram och vara den som nästan ”kläms” bland andra fans. Mycket av hans låtar har präglat lite grand av mitt liv. Ett par låtar från Per Gessles första album spelar jag själv flitigt både på gitarr och i Radio Wake up och även på mina egna gitarrer där hemma. ”Regn” och ”Rickie Lee” och några andra låtar som jag värkligen gillar. Självklart går jag igång på ”Sommartider” och andra svenska låtar. Dock har jag inte fått kläm på Roxette-låtarna än.

Men det är nästan alltid någon låt som jag ändå spelar med Per Gessles konstellationer, GT, Roxette eller soloprojekten som han gör. Mycket av den glädjen som han förmedlar gör mig än mer glad och kan tänka på positiva saker och tankar än de mörka demoner som kommer då och då.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php