Ska vi se skillnad på flykting eller flykting?

Har vi inte insett detta? Visst han betalar slatt med mera. Men man måste se debet och kredit för att inse hur fel allt är. Han som är med och skrivit detta inlägg på Instagram och blivit uppmärksammat på nyhetstidningar med mera, så är det så att man måste tänka i andra banor än just flyktingar. Det är människor och det är du och jag. Jag är så jävla trött på alla kostnader som snackas på detta viset. Se de flyktingar som kom på 70-talet. Tilde De Paula är en sådan person som är en flykting. Men ingen snackar skit om henne. Men så fort det kommer nya flyktingar. Så ska det kastas skit och att alla dessa belastar oss ”svenskar”. Nä lägg ner den debatten. Han/hon/den/de som vill komma hit är Välkomna! Jag hade gärna gjort nått. Men eftersom vissa personer vänder ryggen till så fort det kommer flyktingar gör mig galen!

Jag har funderat på varför all dskärmdump, Expressen om fadern som blir hylladenna förakt kring flyktingar, inte minst romer eller andra flyktingar. Jag nämnde i tidigare i texten om Tilde De Paula, som också är en journalist och programledare och även titulerar sig som författare. Hon har en mor från USA, sin far som kommer från Brasilien och de bodde i Chile när Tilde De Paula föddes.

En fråga som jag ställer mig är då är, varför skiljer vi på olika flyktingar? Varför är det värre med exempel med en romer än med en som är muslim eller än den som är jude? Eller vi kan vända på det, alla vi svenskar är faktiskt invandrare till Sverige, då våra samer är ursprungsbefolkning. Jag har funderat på varför vi gnäller om ”medborgare” och ”ursvensk”. Det finns inget som är på det viset:

Medelsvensken idag äter hamburgare, dricker Cola (från USA), ätet Pizza (Italien) och lyssnar på engelsk popsångare. Vi äter både pasta och vi köper en TV från Shanghai. Vi ska köpa så jävla billigt, så vi importerar saker från Kina. Vi åker till Thailand. men vi vill inte ha några flyktingar i vårt land. Frågan är då: Vart är vi på väg?

Samma sak gäller integration och segregationen som snackas en hel del på sociala medier och i andra medier. Jag tycker att vi måste se människan och inte flyktingen som en siffra, kostnad eller bara en ”belastning” för samhället.

Jag kan säga så att det kostar ca 1,4 miljoner kronor för att ”föda upp” ett barn. genom den statistik som finns. Det räknas med mat, sjukvård, prylar, kläder och mycket mer. Ändå gnäller vi om flyktingarnas kostnader. Vi snackar om att flyktingarna kostar, men vad är det som egentligen kostar? Pengar? Ja, Engagemang? Ja, om man lyfter på rumpan och gör något själv. Samt att vi måste inse fakta och hjälpa dessa stackars människor som gärna vill ha vår hjälp. Till dig som är från SD eller annat ”extremt” parti vill jag ställa frågan: Om du själv var flykting och drabbas av det ena och än det andra, vad hade du själv velat? Fly för ditt liv? Eller stå där och försöka kriga när du inte ens har vapen?

Jag hade valt det första. Jag hade flytt än illa fäktat. Idag är vissa saker så komplicerade att ingen har en aning om vad de snackar om. Ändå snackas det en jävla massa skit. Inte minst från SD själva.

Jag hoppas att dessa goda saker som pappan på bilden här ovan inser vad vi måste göra. Att vi måste stå upp för våra värderingar och hjälpa folk som har det svårt. Gäller ALLA som har det svårt. Även flyktingar och även andra ute i vårt samhälle. Vi måste bli mer givmilda och inse fakta. Tänk vad bra vi har det egentligen här i Sverige.

 

http://www.expressen.se/noje/sangarens-inlagg-om-nyfodde-sonen-hyllas/

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php