Vardaglig övning med gitarr

Gitarr ligger på ett nothäfte och de ligger på en bänkÖvning med gitarr

Vardaglig övning med gitarr är mitt största intresse. Jag har spelar så ofta jag kan och jag spelat så länge jag kan minnas. Jag spelar både akustiskt och elektriskt. Jag är mer för kompande än för solo och jag spelar gärna stilar som påminner sig om Gyllene Tiders musik. Övning för mig är ganska avkopplande. Det är som min bror sa: ”Det är istället för ADHD-medicin. Ibland är det det ”lilla” som behövs. Tankar om musik och annat är ett inlägg som jag skrev om mitt musikintresse och som jag skriver då och då om. Gitarren är också ett av det instrument, förutom teknikintresset som jag också har. Att exempel sitta och klinka på strängarna eller sitta och läsa nyheter på datorn är som en avkoppling för mig. Eller att lyssna på musik är också en form av avkoppling.

Mina gitarrer

Jag har en akustisk gitarr som jag spelar ofta på. Dock märker jag att jag behärskar halsar som är mindre än vad en akustisk hals gör. I alla fall den akustiska gitarren som jag har idag. Jag har 3 gitarrer idag. Två elgitarrer och en el-akustisk. Märke och modeller kommer jag till senare inlägg kanske.

Musik är mitt liv och har varit det ganska länge. Ända sedan jag köpte Attack:s album på vinyl med Oa hela natten och senare även Europe:s Final Countdown. (När jag köpte Euroupe-plattan, så var det en låt som hette Ninja och jag skröt om den titeln. Innan jag insåg att plattan innehöll monsterhittar som Final Countdown och Carrie. Eller när Roxette släppte låten The Look med Roxette, så fick jag reda på att Per Gessle även startade sin karriär med Gyllene Tider. Sedan blev jag nästan såld på Gessles musik. Där av intresset för att spela gitarr själv. Låtar som Regn (P. Gessle) och När alla vännerna gått hem (Gyllene Tider) har jag övat på så länge jag kan minnas.

Tack vare Gitarren så har jag lyckats lära mig mycket och lär mig fortfarande.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php