Nu får det vara nog med mäns våld mot kvinnor!

Mina reaktioner kring domen på Martin Johansson som misshandlade Lotta Rudholm till döds.

”Om han fortfarande satt inne, så hade detta inte skett. Ändå så har vi den lagen att 2 tredjedelar av straffet så släpps man ut villkorligt. Han hade ju dödat en annan person tidigare. Varför händer inget med rättsväsendet och lagarna? Är vi för flata i detta landet och inte sätter hårt mot hårt? Vi måste göra nått för kvinnofriden och där med basta! Vill inte se eller höra nått om att det är mannens fel eller kvinnans fel eller vems fel det nu är. Hela jävla fucking systemet är korkat! Offret är kvinnan och offret är kvinnans anhöriga! Där med basta! Fy fan!”

Jag vill utveckla detta mera och jag anser att en person ska fängslas så fort det blir kvinnomisshandel.

Idag får du mycket grova straff av ekonomiska brott, men du får ringa straff av våldsbrott och i värsta fall även friande dom.

Fallet med en tjej som blev gruppvåldtagen. 3 män förgrep sig på henne och blev friade efter hovrättens dom.

Fallet med Lotta som mannen i fråga tidigare dödade en man och slog en annan tidigare kvinna. Sedan förgrep han sig på Lotta med att slå henne så att hon senare dog.

Jag kan räkna upp flera fall där mäns våld mot kvinnor. Jag är mycket arg över vad som sker i rättsväsendet. En mycket känd journalist och framförallt en känd författare (Liza Marklund) har skrivit mycket om mäns våld mot kvinnor och om kvinnor som blir våldtagna m.m.

Jag tycker att vi måste sätta ner foten och reagera. Nu har vi en manlig journalist som heter Joakim Lamotte som jag anser att han reagerar mycket bra. Där finns flera fall som han tar upp som jag reagerar mycket starkt på.

Det finns många andra kvinnor och män för den delen som inte vill att detta ska fortgå. Dock händer ingenting och vi ska tydligen dalta med brottslingarna i vårt land. Oavsett om det är en svensk eller invandrare, så känns det som det här bara ökar och vi upplever också att det reageras starkt om och hur det påverkar sociala medier med mera. Jag anser också att vi måste försöka prata med våra beslutsfattare och tala om att saker och ting är fel. Fruktansvärt fel!

Att exempel få fängelse i 8 år för ekonomiskt brott som inte skadat personen eller företaget fysiskt och så får du 4 år högst för att du satt på en annan kvinna olagligt. Vad ger det för signaler för samhället i stort?

Jag kan rada upp flera exempel och jag kan rada upp saker som inte borde skrivas. Men mer saker finner man om man söker på nätet.

jag vill att vi måste se framåt och försöka förändra på hur vi ser saker och ting. Att kvinnorna blir offer för männens beteenden är inte alls vad jag vill se en kvinna. En kvinna ska vara stark, en kvinna ska få tycka och känna vad hon vill. En kvinna ska få leva och lära som alla andra. På samma villkor som vi män.

Jag vill att hela samhället ställer sig upp och skanderar att vi måste få bättre straff och vård för männen som begår dessa brott. Samtidigt ska kvinnorna få vård och omsorg och terapi och alla insatser som är möjliga på den vägen också. Jag tycker att det ska vara hårdare straff för de som gör dessa våldshandlingar än ekonomiska brott. Vad ger det för signaler annars?

Är riktigt arg över hur det kan vara på det viset. Nu får det vara nog!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article23785014.ab

http://www.expressen.se/nyheter/martin-jonsson-far-sin-dom-om-lotta-41/

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php