Nu vill Falkenbergs kommun spara in på de svaga – igen.

tredje gången gillt? Eller nåt? Jag tycker det är nog, nåt som är en ”morot” för att villja jobba. Ingen direkt ”lön” som man klarar sig av, men en litet tillskott i kassan. Men nu vill de spara 1 miljon på oss för att slopa den ersättningen som det kostar för kommunen att ge oss brukare varje år. (Vi får 37kr/dag för den daglig sysselsättning.)

Första gången var jag faktiskt med i TV om att de ville byta lokaler. Sedan vill de slopa habbersättningen. Inte bara en gång, utan som förslag; 3 gånger (inklusive denna gången). Vad är Falkenberg på väg? Borde inte Falkenbergs kommun vara en föregångare till andra kommuner som har just denna. Satsa på de svaga och sjuka och barnomsorg m.m. Alltså Satsa på Socialförvaltningen! Inte spara. Det går INTE att spara på människor, om människor och för människor. Det går inte att sätta människor i ”getton” för att man ska spara in lite miljoner. Som sagt ett bra tips är att höja skatten, men det vägrar den borgeliga alliansen för att öka välfärden. Hur hade ni då tänkt att man kan få en ”extra” ”morot” i tillvaron när man är med i daglig sysselsättning och även ”arbetar” på olika företag?
Nä jag tycker ni borde tänka om. Att spara i all ära, det gör jag med, men jag drar sällan in på något som är nödvändigt. Exempel glödlampor och mat m.m. Era höga arvorden borde väl inte höjas såpass högt som jag ryktas om 800kr/mån? Där är väl över 1 miljon bara där? Eller?

Nä sätt er nu och fundera på hur er rättvisa-politik borde vara istället. Jag har fått NOG!

bildbyline

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php