En folder på hallmattan……

Denna folder fick jag när jag kom hem efter en liten fotorunda igår. Jag blev fundersam. Varför ligger det en lapp av Werner Gitt i min brevlåda som har gjort en folder som heter ”Hur kommer jag till himlen?”.
 

Jag undrar ja….
För det första: Jag tror på min tro och den ska ingen bry sig om.
För det andra: Jag vill inte bli mer påpassad av Jehovas, (som jag tror den foldern är ifrån.
Allt nog alla få ha sin tro. Men jag tror fortfarande att Jehovas är en sekt. Jag har skrivit en del om just jehovas tidigare i bloggen och om ni har följt mej genom åren, så förstår ni säkert min ståndpunkt.

Jag väljer själv och jag anser att en sekt som Jehovas har man inga val inom sjukvården exempel. Om jag exempel inte fått blod när jag opererades för mina hjärtfel, så hade jag nog inte levt idag. Vissa som tror för mycket på olika saker och står fast vid sin tro. Ja, men pocka inte på er tro på mig!
Sedan finns det en hel del om det där med olika tro också. Jag umgås gärna med folk, så länge dem inte pratar om att man ska gå med i deras tro. Att vara nyfiken och kanske fråga och eventuellt debattera lätt om ens tro. Det är en helt annan sak. Men sedan göra en stor sak av det och till och med kriga om saken är en helt annan. Att vara nyfiken är också en helt annan sak än att debattera. Men som jag säger hela tiden. Jag anser att Jehovas inte är religiöst samfund, utan en religiös sekt och som hjärntvättar sina ”undersåtar”.
I Sverige har man ett val. Att kunna välja vad man vill äta, se och göra. Man får snacka fritt, utan att man behöver bli fängslad. I andra regimer får man inte ens säga att presidenten eller någon minister eller vad det nu än må vara är en idiot. Om man gör det, så kan det bli risk för att man straffas med döden.

Men även om jag säger att Jehovas är en sekt, så bryr jag mig inte om de säger att jag har fel. Detta är vad jag anser. I foldern är det så religösa saker att man bara undrar var dem tänker på. Jag själv är född med svensk tro av svenska kyrkan och är konfimerad och trorligt vis kommer jag nog att gifta mig där en gång.

Jag gillar vad svenska kyrkan gör i och utanför sverige när det gäller bistånd. Men vad gör andra samfund?

Nä nu ska jag inte klaga på vad andras samfund gör eller inte. Men tänk på vad ni nu läst. Jag anser mycket i denna blogg även om jag inte är direkt kunnig i det jag påstår. Men det med Jehovas och de som INTE går med i Jehovas kommer att hamna i helvetet. Det tror inte jag och jag kommer säkert att hamna i himlen när jag dör. Även om jag är med i Jehovas eller är muslim eller annan tro.

Ni som läser detta ha en underbar dag och Carpe Diem!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php