Gillar absolut inte näthat!

Mina reaktioner om näthat med mera och om att Facebook m.fl. tar åt sig när mammor ammar offentligt stör mig väldigt mycket. För det första ser det naturligt ut och för det andra så anser jag att det är vackert att se ett barns närhet till sin mamma och mammans närhet till sitt barn. Det finns många anledningar till att ett barn mår bäst av att amma. Det finns många positiva resultat med andra ord. Jag anser också att dem som gnäller om hur folk ser ut och inte ser ut under både amning och graviditet är folk som inte har någon självkänsla eller självförtroende och allt annat. Vad är det med en människa som klankar ner på andra? Visst jag kanske inte är den bästa människan på denna jord, men jag reagerar på hur folk gör mot andra.  Jenny Alversjö (Nyhetsankare på TV4) och Titti Schultz (tidigare programledare för Rix Morgonzoo på Rix FM) har fått otäcka brev, som visades i SVT:s Uppdrag granskning under 2013. Eller om en tjej som kritiserade H&M:s Tupac-tröja. Fick en massa näthat tack vare att hon kritiserade att Tupac var dömd sexualbrottsling. Jag tycker det är fel av H&M att ha just den tröjan på kollektionen. Men att tjejen som kritiserade detta blev så brutalt hackad på som sexobjekt med mera gör mig än mer förbannad. Något som jag försöker arbeta med att man inte ska mobba eller hata. Framförallt näthat är vad jag avskyr.

Att ge konstruktiv kritik om exempel hur han eller hon skriver en text eller något annat som personen i fråga gör eller säger, är en helt annan sak. Men att begå personangrepp och ge kränkande saker gör mig än mer förbannad. Jag vet att det finns kvinnor där ute som anser att amning är både privat och känsligt, men samtidigt mycket mer naturligt och jag jämför detta som att exempel gå på toaletten. Men på helt annat sätt.

Alla äter vi, alla sover vi, alla går vi på toaletten och alla gör vi många naturliga och onaturliga saker. Amning är en sak och annorlunda stil är en annan. Därför kommer jag att börja på med en kampanj att hata näthat. Jag avskyr näthat, mobbing, misshandel och allt annat våld.

Till Karoline Kumpula:

Stå på dig! Du är inte värd elaka kommentarer, då du genomgått massa saker som inte är värt att bli ner-klankad på. Läs mer på hennes blogg om vad jag menar. Var dig själv och skit i andra!

Länk till hennes blogg: http://karriis.com/

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php