Google analytics eller Slimstat?

Funderar på vilken statistik jag ska installera kring mina bloggar. Google eller Slimstat eller någon annan för att mäta besökare på mina sidor. Jag hade både google och Slimstat installerade på samma sida förut. Men då buggade ”scroll.funktionen” på Slimstat och jag valde Slimstat efter det. Men jag har funderat om lite och tänkt om att skaffa Google Analytics på alla mina sidor som jag bloggar eller har som en ”statisk” sida.

Jag har idag 2 sidor som är byggda av WordPress. Jag har lärt mig mycket hur WordPress fungerar, men jag lär mig mer nästan varje gång jag börjar rota i WordPress och dess tema som jag använder. Jag har i princip bara rotat lite grand i tema-sidorna, som headern och sidfot.

Google analytics har jag fått rådet att skaffa via olika sidor och vissa har tipsat om Slimstat. Har nu haft Slimstat en period nu och blir inte klokare med hur man kan få mer besökare av detta. Men jag ska försöka lära mig mer hur man skriver och hur Google Analytics fungerar och hur man ska försöka optimera sin sida eller blogg.

Att lära sig hur man ska skriva för att Google och andra sökmotorer ska fatta att man vill exempel komma högt upp på sök, det känns svårt, men det är bara ett annorlunda sätt att tänka och att skriva. Men jag har bara bloggat och skrivit det jag vill och inte tänkt så mycket på HUR jag ska skriva, utan NÄR och VAD jag vill skriva. Nu får man tänka om ett steg till.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php