Alla tankar går till terrorattackernas offer i Paris

Mina reflektioner om terroristattackerna i Frankrike, Paris.

Jag är djupt berörd och är både ledsen och arg och mest arg är jag över Europas flathet över hur IS har verkat över Belgen och Frankrike. Det finns många andra saker som EU bör göra för att får ett bättre samarbete mellan olika militär och polis. Enligt en jorunalist som var i Belgen och raporterade om gripanden där, så var det tydligen många varningsklockor som ringde rejält. Men ingen gjorde något. Eller?

IS och andra terrororganisationer är mest för att fördärva för oss som vill leva ett öppet samhälle. Ett samhälle som nu i och med terrorattackerna i Frankrike har fått ett litet törn och vi måste resa oss efter dessa. Jag tycker att vi måste prata med varandra och inte fly och vara rädda. Våra fördommar är det som sätter stopp för våra erfarenheter som man kan dela med sig av. Jag är inte ensam med mina fördomar och inte du heller som läser min blogg.

Jag har funderat länge på hur jag ska skriva detta inlägg för att det inte ska misstolkas. Jag har också funderat på hur man ska göra för att alla ska inse att våld föder våld och vi måste snart få bort alla dessa radikala krafter som inte hellre vill att det ska ge rädsla och förtryck. Några länder utanför Mellanöstern, så som Nordkorea är bara ett av länderna som förtrycker människorna i det landet. Många länder kring Israel, Irak m.fl. är ett annat problem. Vi måste samla goda krafter för att få bukt med dessa. Inga lagar kan hjälpa oss för att få bort IS eller andra krafter som vill mänskligheten något ont. Vi måste sammarbeta över gränserna mer än någonsin för att få bort exempel sådana krafter som IS. Vi måste också inse fakta att vi kan inte rulla tummarna och tro att någon annan gör det. Vi måste också inse våra begränsningar och ta hjälp av andra som vet saker mera.

Jag har läst och lyssnat på massmedier sedan 22:00 i Fredags. Det är mycket skit som sägs och skrivs. Gäller även i/på sociala medier också.

Till sist vill jag understryka att jag tänker på alla drabbade och dess familjer och vänner som blivit drabbade av attackerna i Paris fredagen den 13:e november.

Jag tänder ett ljus och låter det brinna för alla som blir drabbade av någon form av terror.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php