Budget inför datorköp

Att leka med siffror har alltid varit roligt. Än mer om man försöker spara till något, som till exempel en dator. Min budget som jag leker med just nu och en del av budgeten håller om jag får sålt min moppe.

Vad jag menar med ”leka med siffror” är hur blir summan om jag höjer sparandet eller hur jag sänker sparandet och hur mycket kostar exempel ett annat ram-minne osv. Hur ligger priserna just nu osv.

kalkylAllt detta leker jag med hela tiden och det är mycket roligt inför ett köp. Men jag hade nog aldrig velat jobba med avancerad ekonomi på det sättet som många gör idag. Men tack vare Excel kalkyleringsfunktionerna, så kan man leka med siffrorna och se hur dem förändras tack vare att man ändrar på en viss summa och får reda på ett annat resultat än vad man hade gjort om man försökt räkna på det i huvudet.

Detta är min 4 stationära dator som jag kommer att köpa, sedan jag för första gången köpte en dator. Den första var en 486:a SX 33 MHz. Min andra var en nog en AMD-processor eller nått. Min 3:e dator (med XP) har jag ingen aning om vilka specifikationer, men tror det var en Pentium 4. Sedan köpte jag en laptop och under tiden, så kollade jag efter olika begagnade datorer. Var av 2 stycken som var Laptoppar.  Dock är det min 4:e stationära som jag har i mitt vardagsrum inom kort. Om man räknar med alla datorer, så har jag nog tappat räkningen på exakt hur många datorer jag har haft eller inte. Men mina ”ny-köp”, så är det den 5:e datorn om man räknar med min nuvarande laptop.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php