Onödiga nödsamtal

Läser och hör på svensk och utlänsk media att folk ringer nödnummret för att fråga om borttappade glasögon m.m……..
Eller ringer nödnummret (112 i sverige och EU och 911 i USA) och är upprörd över att hans fru inte gjort riktig mat m.m. Vad är det för idioter som ringer nödsamtal bara för att han/hon inte hittar exempel ett par glasögon? – Säg det. Det är ABSOLUT ingen rätt att ringa 112 än bara i NÖDFALL! Och då är det bråskande med all rätt! Själv kan jag förstå att folk känner sig ensamna och vill ha någon att prata med. Men det finns telefonjourer för sådant. En annan sak är att folk ringer 112 istället för polisens telefon 11414. Då anser jag att polisen ej har marknadsfört telefonnummret tillräckligt. Jag vet villka nummer som är viktiga. Om jag exempel sitter och nattvaktar på en utomhusteater och det kommer okänt folk, så först talar jag om snällt att detta är ett privat område och att det är en teater-scen och motar bort dem i vänligaste ton. Om inte det hjälper. Ja då är det 11414 som gäller. Dels är vi alltid oftast två som vaktar och dels så är det oftast lätt att man kan prata iväg dem. Om man söker på ”999 calls” i Youtube så får man höra de mest häpnande samtal där folk ringer om till larmcentralen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php