Dansbandskampen, uselt ljud!

Tittade på Dansbandskampen och blir mer och mer irreterad över ljudet. jag minns inte exakt villket band eller villka band, men att göra ett korrekt soundcheck för 5 band under en dansbandskamp borde vara enkelt. Jag menar att sången och vissa solon är under all kritik. Om jag själv hade fått äran att göra ett sådant uselt jobb, så hade jag nog inte fått mer jobb. Eller fått sparken efter 1 program. Ni som kanske tittar på Dansbandskampen inte är lika kräsna som jag är, men som jag har en ”tjock-tv” utan 5.1-ljud och lyssnar så drunknar ljuden i varandra.

Visseligen så var ”The Playstones” gitarr/bas” alldeles för högt och steal/hawaii-gitarren för låg vid solon. Samma sak gäller när vocalisten/sångaren ska sjunga. Musiken är alldeles för högt. I vissa fall har jag till och med hört rundgång när vissa band spelar. Jag vet att live-ljud är svårt att få bra i TV och i de lokaler som man oftast sänder ifrån. Men när exempel SVT i stort kan göra arrangemang/evenemang som Melodifestivalen i 6 olika städer och (inklusive Stockholm Globen), så anser jag att Baluba och SVT borde sammarbeta mer när det gäller live-ljud i TV.
jag tycker för övrigt att Dansbandskampen är ett bra program och får fram ny musik och att dansband låter som pop-band i både mordern och ”gammal” tappning.

Helgens program var visseligen inte direkt bra ljudmässigt. Dels så hände nått med Peters mikrofon och de bytte, men efter andra försöket med ”bytet” så fick han en vit mikrofon. Sådant kan hända i direktsändning. Men att man inte kan göra ”riktiga” soundcheck inför en miljonpublik, både i TV och där det spelas in i Strängnäs gör mig än mer förbryllad. Att detta har fått pågått i 2 säsonger i uselt ljud. Vet jag inte varför. Hoppas på bättring!
Konseptet är bra!
Upplevelsen sådär (får minus för ljud och när det gäller souncheck för banden…)

helhetsbetyg för denna säsongen av Dansbandskampen, med finalen som återstår: 2 av 5 (knappt godkänt alltså)
/Christer Eklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php