Artister har svårt att få ut sin musik

Jag anser delvis att många artister har svårt att få ut sin musik, dels beror det på konkurrensen är hård, idag kan man inte mäta 60 och 70-talets musikförsäljning med dagens. Det är många skivbolag som gör detta och idag skyller dem på nedladdningssajter, som ungdommar idag laddar ner musik från eller fildelning. Men jag menar på att det finns många saker som detta också har med att göra. Det finns fler ”kanaler”, TV är en, radio en annan och så har vi internet och förr var det så att det gällde bara TV Framförallt på 80 och 90-talet, då MTV hade sina glansdagar. Idag vill publiken lyssna på musik på ett helt annat sätt. Via Youtube, MySpace eller varför inte via sin egen MP3-spelare? Då vill de ladda ner musiken och sedan eventuellt ta en joggingrunda och lyssna på sin musik som de gillar.

ABBA-musiken har en blandning av deras promotionfilmer som de gjorde på 70-talet. Visseligen var bland annat Beatles först med promotionvideors eller musikvideos som det sedan kommer att kallas. Men en sak är säker: ABBA:s musik med Björn och Benny och Stikkan Anderson i spetsen av skivandet av deras musik är stort. Jag gillar mycket av ABBA:s musik som dessa tre herrar skrivit.

Att sedan ha tittat på ”Mamma mia” i London var en upplevelse. Dock var musiken gjord före jag föddes och där efter. Kanske någon låt plirade de på då samma jag föddes? Men en sak är säker, även om dessa låtar gjordes på 70 och 80-talet, så är den musiken tidslös. Alltså den kommer om och om och om igen.

Just i skrivande stund läser jag boken ”ABBA – The story – Berättelsen om supergruppen” av Carl Magnus Palm. Där jag läser om just ABBA och dess historia.
/Christer Eklund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php