Åsikter inför valet 2010

Jag har av min kännerdom av att Kommunen och tidigare Landstinget hade så att man följde indexet av att priserna höjs. Exempel om  nästa år går då maten upp 1 krona, så ska även habiliteringsersättningen göra det.
Idag betalar vi visseligen ett reducerat pris av maten. Men priset är över än vad habiliteringsersättningen är, eller habben som vi brukar kalla den, eller en morot som gör att man får lite ”lön för mödan”. Exempel habben får vi 37 kr. och maten har höjts en aning och kostar idag 47kr. Varför kunde vi då inte exempel få 47 kr i habb? Så det åtminstånde går jämt ut med maten?
Visseligen finns det även folk som åker buss till och från jobbet. Det kostar också mer.

Jag anser att habiliteringsersättningen ska åtminstånde motsvara kostnaderna till en lunch.
Sedan är jag väldigt arg över att vissa politiker säger i stil med: ”Pensionärer och handikappade ska ha väldigt lite i ersättning när de inte jobbar.”
Då vill jag säga till den politikern att han inte vet vad han själv snackar om. Han och ett visst ungdoms-parti slösar med våra skattepengar med att bjuda ungdommar på en form av ”party” exempel i Stockholm med dyra hotell. Det räcker för den enskilde att BARA betala medlemsavgiften. Sedan är allt ”gratis”.

Va!?! tänker både jag och ni. Jo så är det. Sedan får de som är sjuka och handikappade gå och gneta och vända på sina slantar. Visst ska vi som har svårt kunna arbeta. Men någon måtta får det väl ändå vara.
Om jag hade haft en politik, så hade jag nog blandat de blåa med det rödgröna:

Jag vill göra som de Röd-gröna. Att slopa ”stupstocken”. av de som är sjuka
Jag vill behålla hushållsnära tjänster som alliansen har skapat.
Jag vill ge mer pengar till pensionärer och de som lever på sjukersättning eller förtidspension.
Jag vill ändra en del lagar om LSS.
Jag vill hjälpa de som har problem med funktionshinder och assistenter
Jag vill att det ska vara lättare med att skaffa ledsagare om man vill ha hjälp med olika aktiviteter

jag vill att män och kvinnor ska ha samma förutsättningar i lön. Om mannen tjänar 50 000, så ska även kvinnan göra det om de har samma erfarenhet och samma utbildning och samma längd av sin arbetstid. Jag tycker också att de ska betala mer i skatt när de tjänar en viss summa. Vad och hur mycket procent vill jag inte spekulera i.

Jag vill att kultur och fritidsnämnden ska få mer anslag för kultur och då menar jag INTE för stadskonst och statyrer m.m. Utan mer för musik och teater med mera.
Jag vill att habiliteringsersättningen ska lagstadgas, så att alla i hela sverige får samma rättigheter med den ersättningen. Dels för att många kommuner har slopat den ersättningen.
Vissa saker inom EU, så som Offentlig upphandling som kom till, då vi blev medlemmar i EU.
Lagen är både bra och dålig. Vissa saker så som lokalproducerat existerar inte. Varför ska skolbarn äta svensk fisk som fraktas till Kina för att göra fiskpinnar och sedan tillbaka till Sverige igen?
Jag tycker att en viss del av internetkostnaderna ska ges till STIM och andra musik och film-bolag. Så att vi slipper den debatt om olaglig fildelning.

Jag vet inte exakt hur mycket som är sossar och moderat-politik på detta. Men det är i alla fall delar av min politik som jag vill. Sedan om Sossarna eller Moderaterna ändrar i sina valmanifester, så anser jag till viss del att dessa är mina åsikter och jag anser att vissa av dessa punkter är mer eller mindre akuta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php