Journalister gör också fel

Media har tagit upp det där med ”dövstum” tidigare och vet att många har reagerat. Expressen.se säger okunskap, jag säger att man bör ta reda på INNAN man skriver en artikel. Borde inte en journalist undersöka detta med ”dövstum” om det finns i Sverige över huvudtaget?

Borde inte en journalist ta reda på saker innan man skriver något om ett visst ämne när man inte har full koll på detta?`

Ofta hör jag Tilde De Paula säga saker i TV-rutan och trott att det var just en sak, men oftast hör man intervjuobjektet i TV-rutan rättar till hennes fel. Det sker ganska ofta tycker jag. Visst, man kan göra fel och oftast går det bra när man reder ut det under intervjun. Men man läser en sak och den journalisten säger si. Sedan ska man ”puffa” detta i exempel nyhetsmorgon eller andra ”debatt-program”. Visst jag vill inte klanka ner på varken Tilde De Paula eller andra personer i TV personligen och heller inte alla journalister som verkligen gör ett bra jobb.

Journalister är människor och människor gör fel. Men ibland blir det till överdrift, då när några personer gick ut med en lapp som säger att ”Jag är dövstum och behöver hjälp…….” ungefär så står det på lapparna som de sträcker ut framför näsan när dessa vill att man ska skänka pengar.

En annan sak som många inte tycker alls om är att när dem pratar, så avbryter de ofta intervjuobjektet, eller pratar i mun på varandra i TV. Oftast är det i Debatt-program och i olika paneler i exempel Nyhetsmorgon.

Är det så att man inte vill att folk pratar till punkt? Eller vad beror detta på?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php