Har råkat göra en tabbe

Ja en tabbe… Ja jag ska försöka göra ett ”barntema” eller ett Child theme av WordPress från detta tema som ni nu ser. Då jag kan använda header och sidfot utan att det ska raderas. Dock har jag märkt en del ”buggar” och omständigheter att jag får bygga upp allt på en annan sida tills vidare. Länkar, widgets m.m. Jag har alltså tagit bort ALLT i widgets-väg och fick lägga upp allt igen. Dock förlorade jag någon mer länk eller nått sådant. Bloggens inlägg är intakta dock, men det är inte allt som jag tänkt mig att det ska krångla.

Jag kommer att lära mig om och om igen om hur WordPress fungerar. Men det kommer att ta tid. Jag kommer snart att bygga upp ett nytt WordPresstema precis så som jag vill ha det. Alltså ett Child theme. Men det får bli på en annan server och sedan får jag lära mig mer om det senare. Jag lär mig mer och mer om WP (förkortar det så nu mer) och jag läser på dokumentationen och jag lär mig mer om hur exempel hur PHP och databas fungerar m.m.

Ja jag lär mig och jag försöker få ordning på hur systemet fungerar, men jag lär mig mer och mer för varje gång jag letar i koden, så lär jag mig nått nytt och HTML har jag i grunden sedan jag knackade HTML-kod på mina tidigare sidor.

Idag är det bland annat  PHP, HTML CSS och JavaScript som är det vanligaste kodningen på webbsidor och på webben. Men det finns flera andra saker, så som ASP (Microsoft svar på serverscript).

De vanligaste jag jobbat med är HTML (upp till 4.x) CSS och JavaScript. Har nästan aldrig jobbat med PHP och det är en utmaning. Har bara skummat i hur det kan fungera.

Jag lär mig och jag hoppas att ni förstår varför jag skrivier detta, lärdom ger styrka och styrka ger också självkänsla och självförtroende för att våga mera och undersöka hur vissa saker fungerar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php