Historien om Mia och Liza – igen

Jag är ganska upprörd över debatten som blossat upp kring Liza Marklund. Visseligen anser jag även om och jag tror att Osama – ”Mannen med de mörka ögonen”. Kan vara manupullativ. Visseligen kanske jag blir åtalad, men att tro på boken gör jag till viss del. 100% kan man inte tro på. Jag litar heller inte på Liza i alla lägen, men jag litar heller inte på Monica Antonsson heller i alla lägen för att vissa saker är sanning. Varför har exempel Mia fått asyl om det inte är grundat? Varför tror jag på Liza om hon har 1000 sidor hemma om Mias förundersökning som grundar på Mias asyl i USA?
Om hon har grund för asyl i USA och att delar eller hälften av historien är sann. Kan det inte vara så att ”Mannen med de svarta/mörka ögonen” kanske är en annan person än Osama?

Jag frågar mig många frågor och vissa saker stämmer inte överens med bådas argument. Men jag tror jag ger Liza ett poäng till henne och Monica Antonsson noll. Visseligen håller jag på att läsa boken som Monica har läst innan jag skriver mer om denna debatt. Dock är jag hemskt arg över att det måste ta 15 år eller ca 9 år efter det att boken Gömda dels gavs ut första gången och nu Gömda (2000) gavs ut i pocket.

Jag har båda böckerna och den ena i tal/ljud/CD-bok. Den fösta som gavs ut har jag i vanlig bokform. Jag har inte reagerat så mycket mer än nu och jag vill även tala om att jag haft svårt med att läsa Monicas blogg i och med efter det hade jag svårt att somna. Det rörde sig en hel del i skallen kan man säga. Vad är sanning, vad är falskt m.m. Visseligen tror jag att ca 50-70% är sanning. Annars hade boken inte ”baserats på en sann historia”, fastän det stod inte ordet ”baserad”. Men eftersom det är en dokumentär roman, så anser jag att vissa saker måste man ta med nypa salt.

Jag har läst dessa böckerna om Mia:
Gömda (båda versionerna)
Asyl (Ljud-bok/Talbok/CD)
Mias Systrar
Mias Hemlighet
Emma, Mias dotter

Pågående:
Mia – Sanningen om Gömda
i skrivande stund har jag bara kommit till kapitel 12.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php