Bonusar…..

Om ett företag går med vinst, så visst. De kan få en bonus, men om ett företag går med förlust. INGEN BONUS eller INGEN rörlig ersättning som stärker upp din fasta lön.
Jag tycker det är lite väl korkat av Wanja och/eller delar av AMF:s styrelse att det kan ta ut extra bonusar när de vet att företaget inte går plus!

Jag tycker att om man har gjort bra för företaget och så bra att det går med vinst. Ja då kan man också kanske ta en extra bonus. Men miljoner extra per år? Nä jag anser att chefer ska ha en bra grund att stå på. Men att tjäna så mycket att man inte kan göta av sig med pengarna på samma sätt som med låginkomsttagare kan göra. Har hört mycket kring bortförklaringar att det kostar mer att vara VD än att vara en ”vanlig arbetare”. Men jag kan förstå att man kan ha mindre utgifter när man varken har bil, hus, båt och barn med mera. Men när man kräver mer lön bara för att företaget har gått minus gör mig än mer förbannad. Givet vis har man mer umgänge med helt andra personer om man har pengar och ett helt annat nätverk när man är ”chef” än om man inte är chef och inte så fett.

Jag själv kan erkänna att jag har en summa på ca 10 000-11 000kr att leva för varje månad. ca 3 000-4 000 kronor mindre än om jag hade fått ett riktigt jobb. Jag kan erkänna att jag också är sjukpensionär och har sysselsättning enligt en lag som heter LSS. Men jag vill inte skryta om detta. Jag vill bara tala om att även jag inte har så ”fett” med pengar som ska göras hit och dit. Jag får hellre spara än att låna. Jag sparar för närvarande i både fonder och konton. Jag gillar inte att inte göra något. Men jag har rätten på att få ersättning likså en daglig sysselsättning av den lag som jag skrivit. Även om jag bara folk tror att jag bara sitter och rullar tummarna, så gör jag inte det hela tiden. Jag försöker leva. Jag försöker även göra roliga saker precis som andra gör. Men med mindre budget än om en VD eller annan högre ”pamp” hade gjort. Jag skulle gärna vilja se politiker, höga chefer och styrelse-pampar som tjänar miljoner på bonusar m.m. och leva precis så ”snålt” som jag gör idag. Så kanske de får tänka om lite grand. Giriga idioter. Givet vis får man tjäna pengar! Men inte till överdrift!

Många säger att det är fult att tjäna pengar, men fint att vinna pengar. Men jag anser att det är lika fint att tjäna. Om man gör ett bra jobb med mera. Alltså om man har ett högt ansvar för en viss personalstyrka och vad man har för uppgifter, så ska man också tjäna en hög slant. Men om man bara är där för jobbets skull och bara rullar tummarna (även som chef), så är man inte berättigad till en sådan hög lön och framförallt ingen bonus.

byline_200_diggo

1 svar på ”Bonusar…..”

  1. Giriga idioter=Bra uttryckt.
    Att sedan säga att: Jag begrep inget, är ju bara ett bevis å¨att ovannämnda uttryck är korrekt.
    Jag tror ex-vis volvoarbetarna har slitit väl så hårt som någon direktör. Man kanske ska räkna slitna ryggar och andra leder.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

css.php